Să fim alături de Violeta pe ultimul său drum! O viață sfârșită, un trup, o femeie… sau ce a mai rămas din ea

Se spune că bărbații beau mai mereu în compania altor bărbați, beau de bucurie, la aniversări sau la zile de sărbătoare. Psihologii spun că femeile beau de supărare sau să uite, de obicei beau singure, izolate, departe de toți și de toate. Își îneacă lacrimile văzute și nevăzute în licorile frumos colorate și mirositoare care le transportă într-o altă lume, într-o stare unde nu mai percep realitatea, unde pot visa că sunt zâne, că sunt admirate, iubite, că lumea e un paradis din care ele fac parte, că viața lor e una perfectă.

O zână se visa și Violeta Blîndescu, 46 de ani, moartă săptămâna trecută la Carsoli, în Italia. Pe trupul fără viață, urme care indică faptul că femeia ar fi fost bătută. Concubinul ei a fost arestat în primă instanță apoi eliberat, dar ancheta continuă. Cauza morții Violetei stabilită în urma autopsiei: edem pulmonar.

Surâzătoare în fotografiile publicate pe profilul social, senină aparent, în spatele acestui zâmbet se ascundea o dramă, o neîmplinire, o insatisfacție, o viață pe care nu a reușit să și-o trăiască așa cum ar fi dorit. Unde și cum a greșit Violeta? De ce s-a lăsat răpusă de greutăți, de singurătate, de indiferența celor din jur? Cum facem să știm că deciziile din viața noastră sunt întotdeauna cele înțelepte? Ce ne poate ajuta să ieșim la suprafață când problemele și loviturile vieții ne înfund în abisurile întunecate ale destinului nostru?

Unii dintre noi reușesc să înfrunte viața cu încercările ei, alții se predau în fața sorții și se înfundă tot mai adânc în întuneric și neant. Până când cineva le deschide ușa și îi găsește fără suflare, inerți, răpuși de slăbiciunile lor. Așa cum a fost găsită Violeta Blîndescu. Goală, întinsă pe patul casei sale din Carsoli, moartă de mai multe ore. Pe trupul ei, vânătăi, urme care au dus imediat la presupunerea că a fost bătută înainte de a muri. Un trup rece, mic, slăbit de nemâncare, pentru că cei care au văzut-o ne-au spus: „Vă amintiți imaginile cu deținuții din lagărele naziste? Așa e Violeta. Piele și os.”

Cei doi băieți ai nefericitei femei erau departe, în România, cu unul dintre ei avea o relație mai apropiată, cu celălalt vorbea mai rar. Acum, Dragoș a venit să își ia mama acasă. Sau ceea ce a mai rămas din ea… Dintr-un suflet de om, dintr-un trup de femeie care nu s-a iubit prea mult pe sine, care s-a lăsat pradă neputincioasă în fața acestui lagăr numit… viață!

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De repatrierea trupului neînsuflețit al Violetei Blîndescu se ocupă o Casă Funerară românească din centrul Italiei iar familia face un apel la toți cei care pot contribui ca trupul acestei femei să se întoarcă acasă și să își găsească în sfârșit, liniștea.

Se pot face donații pe numele surorii Violetei Blîndescu:

  • Pislariu Elena
  • Cod fiscal: PSLLNE56H48Z129L
  • Număr PostPay Evolution: 5333 1710 2415 6990.

Despre cazul Violetei Blîndescu mai puteți citi:

Distribuie acest articol