Liber să se întoarcă în România. Șoferul care a provocat accidentul din Italia cu 4 morți a fost eliberat

Arestul la domiciliu al lui Emil Ciurar, românul în vârstă de 30 de ani care era la volanul mașinii care a cauzat accidentul de la Arezzo de vineri, 5 iunie, în urma căruia au murit 4 persoane, a fost revocat și șoferul român este liber să se întoarcă în țară dacă dorește sau să rămână în Italia.

Conform Corriere di Arezzo, bărbatul român, acuzat de omor rutier multiplu, nu mai este arestat la domiciliu și va fi judecat în libertate. Judecătorii Tribunalului din Florența au acceptat cererea de eliberare înaintată de avocatul Christian Vannucchi și au considerat că nu mai există riscul ca acuzatul să dispară și să se sustragă urmăririi penale.

Tânărul de 30 de ani poate să rămână în Italia sau să se întoarcă în România. El a declarat avocatului său că va fi disponibil la toată procedura penală a cărui subiect este în acest moment.

Avocat italian despre românul care și-a pierdut copiii și părinții în accidentul rutier din Italia: „Nu trebuia arestat”

Accidentul s-a produs pe autostrada A1, în Italia, între Arezzo și Monte San Savino, după ce Emil Ciurar a adormit la volanul unui Volkswagen Sharan în care se aflau 8 persoane: șoferul, soția acestuia, cei patru copii ai cuplului și bunicii paterni ai acestora din urmă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Doi dintre copiii șoferului – o fetiță de 8 luni și un băiețel de 10 ani -, precum și părinții acestuia, au murit pe loc după impactul mașinii cu un TIR. Tânărul de 30 de ani a scăpat nevătămat, iar soţia lui și ceilalți doi copii ai familiei au fost transportaţi la spital în stare gravă.

Accidentul din Italia în care au murit 4 români, declarația tatălui: „Am încercat să îmi salvez copiii”

Emil Ciurar, arestat la domiciliu acasă la rudele sale din Napoli, după ce a provocat tragedia de pe autostrada A1, a putut merge în România pentru a-și putea îngropa cei doi copii și părinții morți în accident. Decizia a fost luată de judecătoarea de instrucție Giulia Soldini, după ce românul a făcut o cerere în acest sens, prin avocatul său, Christian Vannucchi. Înmormântarea celor patru a avut loc luni, 15 iunie, la Reteag, în Bistrița-Năsăud.

Șoferul român care a provocat accidentul din Italia cu 4 morți (părinții și doi copii ai săi) a fost eliberat din arestul la domiciliu

Șoferul român a putut pleca din arestul la domiciliu, însă cu o condiție: să se reîntoarcă în Italia după înmormântare. Tânărul a fost însoțit în România de unchiul său, la domicilul căruia execută arestul preventiv.

@rotalianul