Sosit de trei zile în Italia, tânăr român de 27 de ani moare după o căzătură de la 8 metri înălțime

De multe ori nici nu știm cum să mai anunțăm aceste tragedii care au loc în comunitatea românească din Italia aproape zilnic. Ni s-a spus uneori că publicăm prea multe articole despre decese și pe bună dreptate. Și dacă ar fi după noi am publica zi de zi numai vești bune dar trăim într-o perioadă în care românii sunt nevoiți să moară printre străini, departe de casă, în căutarea unui trai mai bun, fiindcă în România nu li se permite să ducă o viață în limitele decenței.

De aceea considerăm că trebuie să vă informăm despre toate tragediile care au loc în Italia și în străinătate, în speranța că acesta poate fi un semnal de alarmă, atât pentru noi, care trăim printre străini, cât și pentru conducerea țării, care ne constrânge să trăim și să murim pe meleaguri străine și apoi nu face nimic să ne ajute nici măcar pentru a ne duce morții acasă.

Numai în ultimele 7 zile, așa cum puteți vedea în secțiunea Știri din Italia de pe site-ul nostru, am anunțat cel puțin opt decese ale conaționalilor noștri care au avut loc toate în Italia. Și încă nu le-am aflat pe toate. La aceste nenorociri se mai adăugă și exploatarea, drepturile nerespectate, abuzurile sexuale, înșelăciunile și alte greutăți prin care românii sunt nevoiți să treacă în căutarea unui trai mai bun iar toate acestea sunt un efect nefast al emigrării din România.

O altă tragedie este anunțată astăzi de presa italiană, după ce un tânăr român de 27 de ani, sosit de numai trei zile în Italia, a decedat în toiul nopții de sâmbătă spre duminică, 5 noiembrie 2017, după ce a căzut de pe un zid, de la o înălțime de 8 metri, pe acoperișul unui bar care pare să fie închis de foarte mult timp.

Tragedia a avut loc în via Luciano Manara din Frascati, lângă Roma, în jurul orei 2.30 din noapte. Un bărbat care locuiește în acea zonă, informează Roma Today, a auzit strigătele de durere ale tânărului nostru conațional și a anunțat imediat autoritățile.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Transportat de urgență la spitalul din Frascati, tânărul român a murit la scurt timp după ce a fost internat din cauza rănilor mult prea grave provocate de căzătură.

Carabinierii investighează acum pentru a descoperi cum s-a ajuns la această tragedie. Camerele de supraveghere din zonă cu siguranță vor face lumină asupra acestui caz și vor arăta dacă tânărul era singur la acea oră sau se mai aflau și alte persoane cu el dar pentru moment anchetatorii nu exclud nicio pistă.

Tot în această dimineață un tânăr muncitor român de 23 de ani a murit în urma unui accident de mașină care a avut loc în provincia Cuneo iar un alt bărbat român, care se afla și el în același automobil, a fost internat în stare foarte gravă.

Oare câți români vor trebui să mai moară departe de casă până când conducerea țării noastre va începe să facă ceva pentru a opri emigrarea și pentru a oferi condiții de trai decent în țara noastră? Se investesc milioane de euro în centre comunitare în diaspora, ni se spune, vor să facă școli de limba română și sponsorizează spectacole și proiecte care nu folosesc nimănui, în loc să investească în România, pentru a crea condiții mai bune de trai pentru poporul român. Iar de centrele comunitare și toate celelalte proiecte nu se vor putea bucura decât ei, fiindcă noi murim tot mai mulți pe zi ce trece.

- Continuarea după publicitate -

 

@rotalianul