Tânără din Italia de origine română, simbol al excelenței în robotică. Căpitanul echipei italiene la Campionatul Mondial de Robotică din SUA

Într-un eveniment remarcabil ce subliniază talentul și pasiunea tinerilor pentru știință și tehnologie, Laura Ponci, o adolescentă de 15 ani, se pregătește să reprezinte Italia la prestigiosul Campionat Mondial de Robotică din Houston, Texas, informează Observator.

Născută la Genova din părinți români stabiliți de 25 de ani în Italia, Laura Ponci a devenit un simbol al excelenței în robotică, demonstrând că granițele și originile nu sunt bariere în fața pasiunii și a muncii asidue.

Tânăra elevă este căpitanul echipei italiene de robotică, ce urmează să concureze la nivel mondial

Momentul în care a aflat că este printre cei 10 finaliști care vor merge la Houston a fost unul emoționant:

„Eram șocată, nu îmi venea să cred. Am realizat numai când eram acolo, sus pe scenă, și eram foarte fericită și nu îmi venea încă să cred”, a mărturisit Laura.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Captură de ecran 2024-03-21 104918
Laura Ponci. Sursa foto: captură video Observator

Curiozitatea și determinarea ei au propulsat-o rapid în fruntea echipei sale. Ca singura fată din echipă, s-a confruntat cu provocări unice, dar acestea nu au descurajat-o. Din contră, au motivat-o să preia rolul de lider:

„Am ajuns eu căpitan pentru că în echipa mea erau numai băieți. Nu erau atenți la detalii și atunci mentorul meu a spus: O poți face tu pe căpitanul, să faci documente, să te uiți cum lucrează toți.”

Emoția și mândria nu au ocolit nici familia Laurei. Tatăl său, Cristian Ponci, a împărtășit sentimentele sale într-un moment de profundă emoție:

„Pot să zic că mi-au dat lacrimile. În momentul în care au anunțat, m-au cuprins emoții mari. Eram foarte mândru.”

Pe lângă competiția în sine, Laura își propune să folosească această oportunitate pentru a inspira și motiva alte fete să exploreze lumea robotică.

„Acolo vreau să mă duc cu ideea de Girl Ambassador. Voi spune fetelor să vină în domeniul roboticii, să facă robotică pentru că nu sunt prea multe fete”, a declarat ea, subliniind importanța diversității și incluziunii în domeniile STEM.

Interesant este că, în cadrul competiției Tech Challenge Italy Championship, unde Laura a fost premiantă, nu doar ea, ci și alte patru echipe românești din Arad și București au fost recunoscute și premiate, demonstrând talentul și dedicarea tinerilor români în domeniul roboticii. Video AICI.

Distribuie acest articol