O româncă a depus jurământul în Armata Italiei. Primar italian: „O mândrie pentru comunitatea noastră”

Rebeca Ștefania Cirniceanu, o tânără de origine română în vârstă de 21 de ani, locuiește de foarte mult timp, împreună cu părinții ei, în localitatea italiană Bolognano, provincia Pescara din Abruzzo. După ce a obținut și cetățenia italiană, conaționala noastră a decis să se înroleze în Armata Italiei, un gest care i-a impresionat pe localnici și, în special, pe primarul localității menționate mai sus.

„Ieri a avut loc ceremonia de depunere a jurământului, emoție și mândrie pentru comunitatea noastră. A depus jurământul de credință față de Republica Italiană, ieri, la Ascoli Piceno, concetățeana noastră, Rebeca Ștefania Cirniceanu, căreia îi adresez felicitările mele pentru alegere și curaj, împreună cu urarea de a putea onora mereu țara cu forța și determinarea care o disting”, se arată într-un comunicat de presă al primarului din Bolognano, Guido di Bartolomeo, publicat pe pagina Facebook a primăriei.

- Continuarea după publicitate -

„Am urmărit cu emoție ceremonia, transmisă în direct pe internet de la Regimentul 235 de Instruire Voluntari „Piceno” din Ascoli Piceno, al Voluntarilor în Stație Fixă a Blocului 2 2020 – Eșalonul 2 al Armatei Italiei și, cu siguranță, tânăra este un motiv de mândrie pentru întreaga noastră comunitate”, a mai adăugat di Bartolomeo.

Născută în anul 2001 din părinți români, Rebeca locuiește cu familia ei la Bolognano de circa 17 ani.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„În următoarele zile o voi primi pe tânăra militară la primărie și voi simți o mare satisfacție să o văd că îmbracă cu mândrie și entuziasm această uniformă”, a mai spus Guido di Bartolomeo.