Taranto – alți doi muncitori români, exploatați de „caporali”, au fost găsiți abandonați în stația Porta Napoli

La distanță de numai câteva zile de la prezentarea cazului din partea sindicatelor FLAI (Federazione Lavoratori AgroIndustria) și CGIL (Confederazione Generale Italiana del Lavoro) a celor cinci muncitori români exploatați în condiții inumane și fără plată, timp de trei luni, pe terenurile agricole din localitatea Ginosa din Taranto, presa italiană aduce în atenția publicului, în aceste zile, cazul altor doi muncitori români, un bărbat și o femeie, care proveneau din același loc unde au fost exploatați cei cinci muncitori și care au fost și bătuți de „caporalii” societății pentru care aceștia munceau.

Conform unui denunț făcut de CGIL, cei doi cetățeni români au fost recuperați în data de 23 februarie 2017 din stația de autobuz Porta Napoli (Taranto) după ce au fost abandonați acolo de un „caporal”. Aceștia au fost găsiți de sindicaliștii de la FLAI și CGIL din Taranto, în stația respectivă, cu hainele de lucru pe ei, murdari de noroi și având hainele și obiectele personale într-o pungă de plastic, scrie ziarul La Repubblica.

Din declarațiile celor doi români reiese că aceștia au fost agresați cu violență înainte de a fi abandonați. Bărbatul, având un ochi vânăt și umflat, a fost condus de sindicaliști la spital unde medicii au găsit mai multe fracturi pe fața conaționalului nostru, iar femeia care era cu el a confirmat că și ea a fost bătută atât de tare, cu câteva zile înainte, încât a fost nevoită să meargă la spitalul din Castellaneta pentru a primi îngrijiri medicale.

Cei doi români au fost izolați și ei în condiții inumane, fără apă, servicii igienice și printre șobolani, în același loc în care se aflau și cei cinci muncitori români abandonați săptămâna trecută și care acum se află sub protecția celor de la FLAI. Aceștia nu aveau posibilitatea să comunice cu nimeni din exteriorul acelor câmpuri agricole și în momentul în care îndrăzneau să se plângă de ceva sau cereau să fie plătiți, „caporalii” deveneau violenți cu ei.