Tarom renunţă la zborurile din Iaşi spre Roma, Bologna, Torino, Munchen și Madrid

Compania de stat Tarom anunță că va renunţa la operarea de zboruri pe unele rute externe „ca urmare a limitărilor impuse de indisponibilităţi din parcul de aeronave”, informeză ZF.ro

Conform datelor furnizate de reprezentanţii aeroportului Iaşi, compania aeriană Tarom va renunţa la zborurile  Iaşi-Roma, Iași-Torino, Iaşi-Bologna, Iaşi-Munchen și Iaşi-Madrid.

- Continuarea după publicitate -

Sistarea rutei Iași-Torino se face din data de 26 martie 2017.

Zborurile pe ruta Iaşi-Bologna sunt scoase din sistem după data de 24 martie 2017.

Ultimul zbor pe ruta Iaşi-Roma va fi operat pe 31 martie 2017.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ce alternative aveți la rutele italiene anulate de Tarom?

Pentru Iași-Bologna, puteți alege zborurile directe operate de Wizz Air.

Pentru Iași-Torino, momentan nu există alternativă cu zboruri directe. Însă puteți alege zborurile directe Bacău-Torino cu Blue Air sau zborurile Iași-Torino via București tot cu Blue Air.

Pentru Iași-Roma, puteți alege zborurile directe sau cu escală via București de la Blue Air sau zborurile directe de la Wizz Air, anunță airlinestravel.ro

Compania naţională Tarom nu va mai opera zboruri directe de la Iaşi la Munchen din luna mai, a confirmat reprezentantul biroului din Munchen.

Tarom nu va mai zbura direct de la Iaşi nici spre Madrid. Sistemul de rezervări nu arată disponibilitate pentru zboruri directe, ci doar cu escală.

Reprezentanţii companiei explică faptul că decizia a fost luată ca urmare a retragerii a două aeronave Tarom A310 în luna octombrie, după o decizie a conducerii companiei de la acel moment.

„Demersurile ulterioare de înlocuire a acestora  nu au putut fi finalizate la timp pentru operarea programului de vară 2017, program care avea în vedere initial şi operarea integrală  a rutelor externe de la Iaşi. Compania Tarom respectă reglementările internaţionale cu privire la tratamentul pasagerilor în oricare din condiţiile în cauză”, explică compania într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii companiei spun că Tarom „depune toate eforturile  pentru reluarea  operării curselor externe de la Iaşi în cel mai scurt timp în condiţiile de maximă siguranţă, făcând eforturi deosebite pentru reîntregirea şi reînnoirea flotei de aeronave.”