Trafic intens în Europa la frontiere cu ocazia sărbătorilor Pascale, din cauza controalelor amănunțite

Trafic intens în Europa cu ocazia sărbătorilor Pascale. Se aşteaptă cu orele atât în interiorul cât şi în afara frontierelor Schengen, din cauza controalelor amănunțite.

Potrivit Poliţiei de Frontieră Române peste 211.000 de persoane şi 55.000 de autovehicule au tranzitat punctele de trecere a frontierei pe sensul de intrare cât şi pe cel de ieşire din ţară, în ultimele 24 de ore.

„Dacă într-o zi normală tranzitează frontiera, în medie, 125.000 de persoane şi 37.000 de mijloace de transport, în ultimele 24 de ore valorile de trafic au fost mai mari cu aproximativ 68%”, arată Poliţia de Frontieră.

Personalul care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor a fost suplimentat, iar în punctele de frontieră importante au fost detaşaţi angajaţi de la aparatele centrale ale structurilor teritoriale şi din Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. Astfel, în această perioadă, peste 4.200 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontieră.

Poliţiştii reamintesc că accesând aplicaţia on-line „Media timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei deschise traficului internaţional”, la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/, pot fi vizualizate punctele de trecere a frontierei, care sunt marcate, în funcţie de trafic şi timpii de aşteptare în culori diferite.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La frontiera dintre Slovenia şi Croaţia cozile se întind pe 10 km, ceea ce înseamnă că timpul de aşteptare depăşeşte câteva ore la această frontieră. Actele de identitate sunt verificate minuţios, la fel şi maşinile. Până la controlul efectiv, unii se întind pe iarbă, iar alţii vor explicaţii.

Situaţia se repetă şi la frontierele Ungariei cu Croaţia sau la cea cu Ucraina.

Cozi imense sunt şi în Elveţia, în apropierea tunelului Gotthard, cozile au 14 km.

Măsurile sunt luate la nivelul Uniunii Europene, după modificarea codului Schengen determinată de atentatele teroriste din ultimii ani.

Noua legislaţie se doreşte a fi un filtru suplimentar antiterorist, ce vizează combatanţii străini, care pleacă sau revin din Irak şi Siria.

V-ar mai putea interesa:

Poliția de Frontieră Română anunță că toate persoanele vor fi verificate în bazele de date, la graniță, începând cu 7 aprilie 2017

Aplicația care îți arată cât timp ai de așteptat în punctele de trecere a frontierei românești