Trupurile neînsuflețite ale Elenei și copilului ei au fost înmormântate după jumătate de an de durere pentru familie

Cătălina Elena Pînzaru și fiul ei de numai 6 anișori, care în dimineața zilei de 14 decembrie 2020 au fost găsiți fără viață într-o cameră dintr-o structură ce aparține unei asociații din Velletri, lângă Roma, au fost înmormântați zilele trecute în cimitirul din satul natal, Plavalari, situat în comuna suceveană Udești, informează ziarul Obiectiv de Suceava.

Mama Elenei a așteptat aproape jumătate de an ziua în care să-și poată îngropa creștinește fiica și nepotul, trăind astfel momente în care a crezut că va muri de durere, fără să mai apuce să-și ia un ultim rămas bun de la ei.

Coroanele de flori pregătite pentru înmormântarea Elenei și a fiului ei. Foto: obiectivdesuceava.ro

La biserica din sat s-au adunat zeci de localnici pentru a fi alături de familie, chiar dacă unii dintre ei nu au cunoscut-o niciodată pe Elena sau pe fiul ei, Francesco.

Sufletele celor dragi au rămas sfâșiate de durere după vederea celor două sicrie așezate în fața altarului, în biserică, iar mama Elenei a fost la un pas de leșin atunci când preotul s-a apropiat de sicriul alb în care zăcea trupul copilului de 6 ani.

Cele două sicrie în fața altarului. Foto: obiectivdesuceava.ro

Sicriele au fost depuse, după slujba religioasă, în cimitirul din sat, iar sufletele lor vor putea acum să se odihnească în pace după o foarte lungă așteptare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Autoritățile italiene nu au eliberat corpurile celor două victime până în prezent deoarece încă mai făceau investigații asupra modului în care acestea și-au pierdut viața.

Așa cum relatam la acea vreme, Elena și copilul ei locuiau într-o structură care aparține Parohiei San Martino din Velletri și care este gestionată de asociația San Girolamo Emiliani.

Elena și Francesco. Foto: Facebook

Conaționala noastră lucra ca îngrijitoare de bătrâni, iar în luna iulie a anului trecut și-a pierdut locul de muncă și a fost nevoită să ceară ajutorul asociației numite mai sus pentru a putea trece peste greutățile de care s-a lovit.

Ceea ce ar fi trebuit să fie un ajutor pentru românca noastră și micuțul ei copil s-a transformat, însă, într-o tragedie după ce, în seara zilei de duminică, 13 decembrie 2020, s-au pus la somn și nu s-au mai trezit.

- Continuarea după publicitate - zandra.ro%20

Potrivit anchetatorilor, în camera în care erau cazați Elena și Francesco se afla o sobă pe gaz pe care o foloseau pentru a se încălzi.

Anchetatorii au scos corpurile neînsuflețite din clădire și le-au transportat la Institutul de Medicină Legal Tor Vergata din Roma pentru autopsii. Foto: Luciano Sciurba/Il Messaggero

Cei doi s-au culcat în acea seară cu soba aprinsă, dar pe timpul nopții flacăra s-ar fi stins și gazul ar fi continuat să iasă, provocând astfel decesul micuțului și al mamei sale.

De parcă toată durerea celor dragi nu era destul de mare, în urmă cu câteva săptămâni, niște escroci din Constanța au încercat să profite de pe urma acestei tragedii organizând o strângere de fonduri pentru a repatria corpurile neînsuflețite ale Elenei și fiului ei, dându-se drept membri ai familiei.

Adevărata familie a reacționat prompt, însă și a făcut un apel public la oameni să nu doneze, declarând că repatrierea a fost plătită deja de mult timp.

Citește și: