Un carabinier din Italia s-a căsătorit cu bărbatul iubit. Data nunții a avut o semnificație specială

Un carabinier din Italia s-a căsătorit cu bărbatul iubit, în cadrul unei ceremonii emoționante. Știrea a devenit subiect în presa din Peninsulă.

La Carovigno, în provincia Brindisi, Angelo Orlando, un ofițer din cadrul carabinierilor, originar din San Pietro Vernotico s-a căsătorit cu Giuseppe Pezzuto, frizer, originar din Ceglie Messapica. Cei doi și-au unit destinele în fața familiei și prietenilor, într-o atmosferă plină de emoție și zâmbete.

- Continuarea după publicitate -
095858615-cf7a6082-f808-4932-be2b-1d0ea8035439 (1)
Sursa foto: Corriere della Sera

Ceremonia civilă a avut loc luni, 8 mai, data fiind aleasă cu grijă, întrucât părinții lui Angelo, care nu mai sunt printre noi, s-au căsătorit în aceeași zi, acum 60 de ani.

Ceremonia a fost una oficială, cu uniforme de gală și un onorul carabinierilor, care au format un arc cu săbiile, sub care au trecut cei doi miri.

Povestea lor de dragoste a început în urmă cu patru ani, la Roma, unde Giuseppe lucrează într-un salon de coafură la Campo de’ Fiori, iar Angelo este ofițer distins în serviciu la Palazzo Chigi, la Președinția Consiliului.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI
photo_2023-05-09_17-34-35
Sursa foto: Corriere della Sera

Cei doi trăiesc împreună de atunci, iar căsătoria reprezintă încununarea unei iubiri care a crescut și s-a consolidat în timp.

Uniunea oficială le va asigura recunoașterea drepturilor lor ca soți. Schimbul de verighete și banchetul de nuntă au avut loc la ferma Caselli, în districtul Specchiolla din Carovigno.

matrimonio picchetto cc (1)
Sursa foto: Corriere della Sera

Imagini difuzate pe Instagram de invitați arată respectarea întregului ceremonial al Carabinierilor, inclusiv onorul scut și trecerea mâna în mână a mirilor pe dedesubt.

114401342-f0047291-30de-4b9e-8b08-01df969121fc (1)
Sursa foto: Corriere della Sera

Prima căsătorie între două persoane de același gen, în cadrul carabinierilor, a avut loc în 2018, când Paolo și Nunzio s-au căsătorit la Paestum.

În 2022, a fost celebrat și mariajul dintre Elena, subofițer în serviciul de patrulare mobilă Cassia din Roma și antreprenoarea Claudia.

- Continuarea după publicitate -

În videoclipurile filmate cu aceste ocazii apare mesajul: „Armata carabinierilor în pas cu vremurile, recunoscând libertatea și dreptul de a iubi.”