Un pasager și-a înjunghiat vecinul de scaun cu o furculiță în timpul unui zbor cu avionul. Bărbatul a fost imobilizat de ceilalți călători

Un bărbat a fost trântit la pământ și imobilizat de către pasagerii avionului cu care călătorea după ce l-ar fi înjunghiat cu o furculiță pe omul aflat în scaunul vecin, motivând că „credeam că voia să mă muște”.

Alexey Fursov a fost reținut de poliția rusă la Moscova, în urma incidentului produs la bordul unui zbor ce decolase din Bangkok, capitala Thailandei, în care a folosit o furculiță pentru a-și înjunghia colegul de scaun în piept, umăr și spate, într-un atac frenetic.

- Continuarea după publicitate -

Conform Daily Mail, mărturiile altor pasageri evidențiază faptul că bărbatul, în vârstă de 35 de ani, care ar fi mărturisit unui alt călător că are soție și fiu în Australia, avea ascunse asupra lui un cuțit și o pereche de foarfece ascuțite.

Imagini dramatice de la fața locului ilustrează momentul în care bărbatul violent a fost imobilizat și reținut de oficiali, imediat după incident.

Într-un dialog înregistrat, Fursov poate fi auzit cum implora să i se dea drumul din cătușe, afirmând că nu știa ce se întâmplă, deoarece a fost „plecat patru ani”.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În imagini se văd atât însoțitorii de zbor, cât și pasagerii spunându-i acestuia să se târască spre partea din spate a avionului, în timp ce el gemea de durere.

Într-un final, el a fost așezat pe un scaun la capătul avionului și încearcă să-și justifice acțiunile afirmând că credea că presupusa victimă „avea să îl muște”.

„Mi-am pregătit furculița, apoi a făcut un nou gest brusc, l-am ridicat și apoi m-am hotărât să îl înjunghii”, a minimalizat agresorul gravitatea atacului.

„Am crezut că dacă îl înjunghii, va dispărea”, a mai adăugat el. Un martor vizibil uimit l-a întrebat sarcastic: „Ca un balon care se sparge?”

Fursov a fost văzut ulterior fiind dus în cătușe de un ofițer de poliție din Moscova, cu o expresie pierdută pe față.

- Continuarea după publicitate -

„După ce a fost legat, tot restul zborului a fost păzit de pasageri, care se schimbau la fiecare oră, în timp ce el lovea și încerca să se elibereze”, a relatat un martor pentru media din Moscova. Victima a supraviețuit atacului, fiind ajutată inițial de echipajul de cabină.

Atacul lui Fursov vine în contextul în care pasagerii unui alt avion provenit din Bangkok au fost puși în alertă după ce o vidră, care fusese târâtă ilegal la bord, a început să alerge liberă alături de un șobolan.

Pasagerii, uluiți, au observat un șobolan imens cu ochi roșii lucitori în timp ce se îndreptau către toaleta avionului Airbus A320, care zbura spre Taiwan, miercurea trecută.

Într-o stare de agitație, însoțitorii de zbor au periat avionul și au observat o a doua creatură sălbatică – o vidră ascunsă sub un scaun.

- Continuarea după publicitate -

Imaginile surprind momentul în care echipajul leagă un sac negru, în care pare să fie cel puțin unul dintre animale.

Mai mult, când poliția a percheziționat avionul la aterizare în Taipei, după un zbor low-cost de trei ore și 45 de minute operat de transportatorul vietnamez Viet Jet, a fost găsită și o cutie cu 28 de țestoase vii.

Oficialii au demarat o investigație cu privire la modul în care creaturile au fost trecute ilegal prin controalele de securitate de la aeroportul internațional Suvarnabhumi din Thailanda, renumit pentru corupție.