Zbor anulat din Italia spre România. Pasager revoltat: „Terminați cu scuzele și dați-ne banii pe bilete!”

Compania aeriană Aeroitalia a anulat zborul Ancona-București, lăsând pasagerii fără rambursări pentru biletel cumpărate.

Stefano Baldinelli, un italian din regiunea Marche, este unul dintre pasagerii afectați, care și-a exprimat nemulțumirea și frustrarea față de situația creată, relatează Corriere Adriatico.

Pe 11 octombrie, Baldinelli a achiziționat trei bilete pentru zborul Ancona-București, cu planuri de călătorie pentru perioada 30 decembrie – 7 ianuarie, cheltuind în total 889 euro.

Cu toate acestea, la scurt timp după achiziție, Aeroitalia a anulat această rută, împreună cu zborul către Viena, din motive neclarificate.

În ciuda promisiunilor inițiale ale companiei aeriene și a numeroaselor solicitări ulterioare, bărbatul italian și ceilalți pasageri nu au primit banii cheltuiți pe bilete.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Am așteptat – explică el – pentru că la început ne-au asigurat că vom fi rambursați. Apoi, după diverse apeluri făcute, ne-au spus că suntem pe listă și că va trebui să așteptăm mai mult”.

Dezamăgit de lipsa de acțiune din partea companiei Aeroitalia, Baldinelli a apelat la AssoPasseggeri, o organizație de protecție a drepturilor pasagerilor și a angajat un avocat din Roma pentru a gestiona cazul.

Până în prezent, promisiunea de rambursare nu a fost îndeplinită

Stefano Baldinelli, nevoit să-și cumpere bilete de la o altă companie aeriană pentru a călători în România, plecând de la Bologna, își exprimă regretul și nemulțumirea:

Cred că toți, inclusiv administarorii regiunii Marche, trebuie să cunoască această situație. Este timpul să se termine cu scuzele neîncetate ale companiei Aeroitalia, care nu restituie banii pentru zborurile anulate.”