Badanta română din Italia acuzată că a agresat carabinierii, declarată nevinovată de judecător

Acuzată de ultraj după ce o patrulă a carabinierilor a intervenit la casa unde lucrează ca badantă, românca din Italia arestată în urmă cu mai bine de o săptămână în localitatea Monteroni d’Arbia din provincia Siena, în Toscana, a fost achitată de judecător.

Carabinierii interveniseră într-o seară la locuința unui cuplu de bătrâni ca urmare a solicitării unor vecini care declarau că se auzeau zgomote ciudate provenind din acea casă, în care de circa o lună de zile începuse să lucreze o îngrijitoare de naționalitate română.

Primele constatări ale forțelor de ordine au dus la descoperirea a diferite vânătăi pe corpurile pensionarilor, iar carabinierii au decis să treacă la verificări detaliate și i-au cerut îngrijitoarei datele sale de identitate.

Din relatările făcute de autorități la acea dată reiese că românca s-ar fi opus arestului și ar fi agresat carabinierii, fiind astfel denunțată pentru ultraj și pusă sub arest la domiciliu.

Avocatul Vincenzo Di Benedetto, care a reprezentat-o pe conaționala noastră în fața justiției, a precizat în presa locală la data de 7 mai 2021 că femeia este acuzată doar de ultraj, nu și de leziuni provocate bătrânilor asistați de aceasta.

- Continuarea articolului după publicitate -

Anchetatorii, însă, sub conducerea procurorului Daniele Rosa, investighează încă asupra acestui fapt, urmând să stabilească cu exactitate modul în care au fost provocate vânătăile pe corpul bătrânilor.

Între timp, badanta română a fost judecată prin rit abreviat pentru agresiuni și rezistență în fața forțelor de ordine, iar judecătorul Luciano Costantini a achitat-o de aceste acuzații, găsind-o nevinovată, informează ziarul La Nazione.

Pe același subiect:

Susține publicația noastră!

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos