Badanta română din Italia acuzată că a agresat carabinierii, declarată nevinovată de judecător

Acuzată de ultraj după ce o patrulă a carabinierilor a intervenit la casa unde lucrează ca badantă, românca din Italia arestată în urmă cu mai bine de o săptămână în localitatea Monteroni d’Arbia din provincia Siena, în Toscana, a fost achitată de judecător.

Carabinierii interveniseră într-o seară la locuința unui cuplu de bătrâni ca urmare a solicitării unor vecini care declarau că se auzeau zgomote ciudate provenind din acea casă, în care de circa o lună de zile începuse să lucreze o îngrijitoare de naționalitate română.

Primele constatări ale forțelor de ordine au dus la descoperirea a diferite vânătăi pe corpurile pensionarilor, iar carabinierii au decis să treacă la verificări detaliate și i-au cerut îngrijitoarei datele sale de identitate.

Din relatările făcute de autorități la acea dată reiese că românca s-ar fi opus arestului și ar fi agresat carabinierii, fiind astfel denunțată pentru ultraj și pusă sub arest la domiciliu.

Avocatul Vincenzo Di Benedetto, care a reprezentat-o pe conaționala noastră în fața justiției, a precizat în presa locală la data de 7 mai 2021 că femeia este acuzată doar de ultraj, nu și de leziuni provocate bătrânilor asistați de aceasta.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Anchetatorii, însă, sub conducerea procurorului Daniele Rosa, investighează încă asupra acestui fapt, urmând să stabilească cu exactitate modul în care au fost provocate vânătăile pe corpul bătrânilor.

Între timp, badanta română a fost judecată prin rit abreviat pentru agresiuni și rezistență în fața forțelor de ordine, iar judecătorul Luciano Costantini a achitat-o de aceste acuzații, găsind-o nevinovată, informează ziarul La Nazione.

Pe același subiect: