Badante și menajere românce din Italia acuzate de evaziune fiscală. Nu au declarat veniturile deși lucrau cu contract

Agenții comandamentului provincial al Gărzii de Finanțe din Vicenza au încheiat zilele trecute o operațiune ce a condus la identificarea a 27 de îngrijitoare și menajere care nu au declarat veniturile încasate din această prestarea de servicii. Suma totală de care sunt acuzate acestea că au făcut evaziune fiscală, scrie publicația locală Vicenza Today, se ridică la 830.000 de euro, dar nu este specificată perioada de timp în care a avut loc această evaziune.

„Ancheta a vizat fenomenul numeroaselor lucrătoare casnice care lucrează pe teritoriul provinciei Vicenza. Acestea sunt, în mare parte, femei originare din Europa de Est (în special România, Ucraina și Rusia) care, deși sunt angajate cu contract de muncă, nu au declarat veniturile încasate și nu au plătit impozitul anual pe venit datorat către autoritățile fiscale”, informează sursa citată.

Ancheta Gărzii de Finanțe a pornit în urma unei analize de risc a bazei de date I.N.P.S., unde colaboratoarele domestice erau înregistrate ca fiind angajate cu contract de muncă. Spre deosebire de celelalte tipuri de rapoarte de muncă, în sectorul asistenței familiale obligația de a declara veniturile personale în fiecare an și de a plăti impozitul aferent acestora revine lucrătorilor și nu angajatorilor, dacă suma totală încasată într-un an este mai mare de 8.000 de euro.

Pentru cele 27 de asistente familiale, aceste declarații nu rezultau ca fiind depuse de-a lungul anilor în care au lucrat, ducând astfel la o evaziune fiscală, precizează Garda de Finanțe din Vicenza, care a ajuns la suma totală de 830.000 de euro.

Te-ar mai putea interesa:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI