Bărbat mort în Italia sub roțile de brânză căzute peste el. A fost strivit și nu s-a mai putut salva

Un antreprenor agricol de 75 de ani, Giacomo Chiapparini, din zona Bergamo (Lombardia) a murit strivit sub greutatea a 25.000 de roți de brânză Grana Padano.

Incidentul a avut loc într-un depozit din Romano di Lombardia, de pe strada Graffignana, al cărui proprietar era chiar italianul decedat în mod tragic.

Din informațiile publicate de presa italiană, se pare că un raft cu roți de brânză Grana Padano a cedat și a avut efect de domino, determinând căderea altor rafturi.

Consecințele au fost devastatoare, roțile de brânză au căzut una peste alta în mod rapid și l-au strivit pe antreprenor, relatează La Republica.

Aproximativ 21 de echipe pompieri din diverse localități – Bergamo, Romano di Lombardia, Treviglio și Dalmine – au intervenit la fața locului, alături de forțele de ordine și echipaje medicale.

„Eforturile echipelor de intervenție au fost focusate pe îndepărtarea roților de brânză. Corpul fără viață al antreprenorului a fost descoperit în jurul orei prânzului”, a declarat un reprezentant al pompierilor.

Cauza exactă a incidentului rămâne încă neclară. Se presupune că un defect la echipamentul folosit pentru manipularea roților de brânză ar fi putut cauza căderea inițială a raftului.

Investigațiile continuă pentru a clarifica circumstanțele exacte ale tragediei.

Comunitatea locală este în stare de șoc, fiind profund afectată de pierderea tragică a unui antreprenor respectat și cunoscut în zonă.