Dramatica poveste a Nicoletei, ucisă de concubin după ce s-a mutat din Italia în Spania pentru a fi cu el

În noaptea dintre joi și vineri, 15 și 16 septembrie 2023, Nicoleta Buliga, o infirmieră româncă în vârstă de 51 de ani care a lucrat timp de 19 ani la spitalul San Camillo din Treviso, provincia cu același nume din Veneto, a fost înjunghiată mortal de partenerul ei în apartamentul lor din Castellón de la Plana, o localitate cu 170.000 de locuitori din zona Valencia, în Spania.

286199601_1182398549240613_2999811125193608938_n
Nicoleta Buliga, infirmiera româncă ucisă în Spania de concubin. Sursă foto: Facebook.

Bărbatul, Ioan Corbaceri, în vârstă de 54 de ani, tot român și pentru care Nicoleta a decis în luna iunie a acestui an să se mute în Spania, s-a spânzurat imediat după comiterea crimei.

- Continuarea după publicitate -

Potrivit ziarului Il Gazzettino, relația celor doi români, ambii originari din județul Arad, începuse în urmă cu doi ani.

Determinată să înceapă un nou capitol în viața ei, Nicoleta a învățat spaniola și a decis astfel să se mute în Spania.

376245025_321106163822608_5380851854617639467_n
Nicoleta și Ioan, poză publicată pe Facebook de bărbat la data de 8 septembrie 2023.

Cu cinci ani în urmă, ea divorțase de soțul ei ei, cu care are un fiu, Emanuel, în vârstă de 26 de ani, mai precizează sursa citată.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În noul oraș, conaționala noastră găsise de lucru tot la un spital din Castellón, iar alerta a fost dată chiar de colegii ei, în dimineața zilei de vineri.

Văzând că nu s-a prezentat la serviciu, iar ultima dată când a fost activă pe WhatsApp fusese în ziua precedentă, colegii Nicoletei au contactat poliția.

Oamenii legii s-au deplasat astfel la apartamentul lor de pe Calle La Unión din localitatea menționată mai sus și au descoperit o scenă terifiantă: Nicoleta se afla într-o baltă de sânge și bărbatul era spânzurat.

Investigațiile inițiale sugerează un caz de omor urmat de sinucidere.

Unii vecini, intervievați de presa spaniolă, au declarat că bărbatul avea probleme cu alcoolul și provocase deja probleme în cartier.

- Continuarea după publicitate -

De asemenea, el avea interdicție de a se apropia de fosta sa soție din cauză că a fost violent cu ea.

„A fost o relație începută recent”, au declarat surse apropiate victimei pentru presa locală.

Deși corpurile au fost găsite în dimineața zilei de viner, se crede că crima a avut loc în timpul nopții precedente, chiar dacă vecinii nu au auzit zgomote sau țipete.

În Treviso, Nicoleta îl lasă în urmă pe fiul ei, Emmanuel. Acesta, la aflarea veștii tragice, a luat primul zbor disponibil spre Castellón, însoțit fiind și de tatăl său.

Știrea morții româncei a ajuns și la foștii ei colegi de la San Camillo în ultimele ore, provocând durere și șoc.

- Continuarea după publicitate -

Toți au descris-o ca pe o femeie responsabilă, al cărei singur ghinion a fost să se îndrăgostească de bărbatul nepotrivit.

În memoria Nicoletei, a fost ținut un minut de reculegere în piazza Mayor din Castellón de la Plana.

Primărița orașului, Begoña Carrasco García, a fost prezentă alături de reprezentanții asociațiilor anti-viol și zeci de cetățeni.

Ea a făcut apel pe rețelele sociale către toate femeile care se simt în pericol să raporteze situația și a subliniat necesitatea prevenirii, unității și educației în valori și egalitate pentru combaterea violenței domestice.