Italiancă înșelată de iubit, trimite video prietenilor cu el și amanta în timp ce întrețineau relații intime. Condamnată la închisoare

O italiancă în vârstă de 50 de ani a fost condamnată la cinci luni și cinci zile de închisoare la Tribunalul din Torino, în regiunea Piemonte, pentru divulgarea fără consimțământ a unor imagini video în care iubitul ei întreținea raporturi intime cu o altă femeie.

Incidentul a fost judecat în procedură abreviată de către judecătorul pentru investigații preliminare Emanuela Accurso Tagano, informează ziarul La Repubblica.

Această condamnare a fost dată în ciuda faptului că femeia a susținut că nu avea o relație stabilă cu bărbatul și că a distribuit imaginile pentru a căuta confort și sprijin, după ce a descoperit că bărbatul avea relații intime cu altcineva.

Imaginile video au fost descoperite pe telefonul bărbatului când femeia i-a luat telefonul pentru a încerca să își recupereze propriul telefon pe care îl uitase în mașina lui și pe care iubitul nu voia să i-l mai dea înapoi.

Procuroarea Lea Lamonaca a susținut că, indiferent de motivele femeii, distribuirea imaginilor intime fără consimțământul bărbatului constituie un act ilegal.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Avocata femeii, Alice Abena, a încercat să prezinte o altă perspectivă, susținând că italianca a acționat din teamă și disperare, și nu cu intenția de a se răzbuna.

Ea a explicat că relația dintre cei doi nu era stabilă și că bărbatul avea obiceiul de a bea în mod excesiv, ceea ce o îngrijora pe clienta sa.

„Nu eram iubiți. El era un prieten, pe care îl frecventam, dar nu exista încă o relație stabilă. Mi-a fost prezentat de câțiva prieteni comuni.

Ieșeam cu el pentru a-l cunoaște și pentru că se născuse o prietenie. Speram că era o persoană bună, deși știam că adesea bea mult și acest lucru nu mă liniștea”, a declarat inculpata în tribunal.

Apoi, într-o seară, din întâmplare, ea a descoperit filmările pe telefonul lui.

„Când le-am văzut, le-am trimis la foarte puține persoane de încredere, pentru că mi-era teamă că el făcuse același lucru și cu mine.

M-a surprins faptul că acea sărmana femeie din video nu era de acord să fie filmată. Părea că leșinase sau oricum dormea adânc”, a mai adăugat femeia.

- Continuarea după publicitate -

Parchetul a încercat apoi timp de săptămâni întregi să stea de vorbă cu amanta, filmată fără știrea ei în timp ce avea ochii închiși, dar nu a fost posibil. Ea a fost identificată, dar nu a fost găsită, mai precizează sursa citată.

Astfel, bărbatul, care ar fi putut la acel moment să fie și el anchetat, a rămas partea vătămată în acest proces și nu a fost implicat într-o a doua anchetă.

Există apoi un alt aspect pe care inculpata l-a povestit, descris în memoria apărării și apoi reiterat în timpul discuției:

- Continuarea după publicitate -

„Am luat telefonul lui pentru că el nu voia să îl returneze pe al meu. Într-o seară ne-am văzut și mi-am uitat telefonul în mașina lui. I l-am cerut înapoi, dar el nu voia să mi-l dea. Spunea că era o glumă.”

În cele din urmă, femeia a profitat de un moment de neatenție a bărbatului pentru a lua și ea telefonul lui și a analizat conținutul acestuia cu ajutorul fiului său, încercând să descopere unde s-ar putea afla telefonul ei.

În schimb, cei doi au descoperit filmări în care bărbatul apărea în timp ce întreținea raporturi intime cu altă femeie.

În apărarea sa, acuzata a susținut că motivația ei principală a fost frustrarea cauzată de situația anterioară, și nu dorința de răzbunare.

Cu toate acestea, tribunalul a considerat că fapta să constituie o gravă încălcare a legii și a condamnat-o la peste cinci luni de închisoare.

- Continuarea după publicitate -