A murit bătrâna pe care o îngrijea Lenuța, „badanta” româncă din Italia răpusă de coronavirus

Bătrâna italiană pe care o îngrijea Lenuța Cucula, femeia română în vârstă de 60 de ani moartă la Cordenons (Padova) după ce s-a infectat cu noul coronavirus, a decedat la numai 4 zile după îngrijitoarea sa. Nu i-a fost făcut testul pentru Covid-19, medicii au declarat că bătrâna a murit „din cauze naturale”, anunță Il Messaggero Veneto.

Două morți la doar patru zile distanță. Maria Teresa Fantin, în vârstă de 89 de ani și Lenuta Cucula, pe care mulți o numeau Elena, s-au cunoscut în urmă cu 1 an și 3 luni, când conaționala noastră a acceptat să o asiste pe bătrâna italiană. S-a mutat în casa acesteia și legătura dintre ele a devenit repede una foarte apropiată. Luni, 6 aprilie, Lenuța a murit în spitalul din Udine, femeia română suferea și de alte patologii, dar sfârșitul i-a fost grăbit de infecția cu noul coronavirus.

Maria Teresa Fantin era văduvă din anul 1991, avea o singură fiică și doi nepoți care trăiesc în Statele Unite ale Americii. De ea aveau grijă Antonio Bossi și Cristiana, doi prieteni de familie care i-au fost alături până în ultima clipă.

Fiica bătrânei din SUA a povestit: „Mama a avut un caracter puternic și nu întotdeauna ușor de suportat, însă Elena a știut imediat cum să o ia, era o persoană extraordinară, grijulie, cinstită și amabilă și cred că mama mea nu a putut suporta durerea morții ei. Ne auzisem la telefon miercuri, știa despre moartea Elenei și era cu moralul la pământ. În ianuarie căzuse, nu se întâmplase nimic grav, dar de atunci nu a mai vrut să se dea jos din pat. Am fost să o văd, am plecat din Italia pe 26 februarie, chiar înainte de declanșarea tuturor restricțiilor; apoi Elena s-a îmbolnăvit și a fost găsită o altă îngrijitoare pentru mama mea, dar îngrijorarea și părerea de rău pentru draga ei Elena au afectat-o foarte tare.”

Maria Teresa a murit vineri dimineață, 10 aprilie, în casa din via Maestra, unde locuia împreună cu noua îngrijitoare. Antonio Bossi, prietenul familiei, a chemat ambulanța, dar când au ajuns cei de la 118, nu au putut face altceva decât să constate moartea bătrânei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„După ce pe 13 martie Elena s-a simțit rău și a fost internată la spital – a povestit Bossi – medicul ne-a pus pe toți, pe Maria Teresa, pe noua îngrijitoare și pe mine, în izolare la domiciliu timp de 14 zile. Niciunul dintre noi, nici măcar Maria Teresa, nu a avut vreodată simptome de coronavirus.

V-ar mai putea interesa: