Românul care a provocat cumplitul accident din Italia dorește să meargă la înmormântarea copiilor și a părinților săi

Tânărul român de 30 de ani care a provocat accidentul de la Arezzo, din ziua de vineri, 5 iunie, în urma căruia au decedat patru persoane, cere ca autoritățile să-i permită deplasarea în România, la Bistrița Năsăud, pentru a putea participa la funeraliile copiilor și părinților săi decedați în accident.

Emil Ciurar se află în prezent la Napoli și este în arest la domiciliu, la locuința unor rude ale sale. El și-a exprimat dorința de a se putea întoarce acasă pentru a-și lua un ultim rămas bun de la persoanele dragi care au murit în dramaticul accident. Sicriele cu trupurile neînsuflețite au ajuns în țară și data înmormântării celor doi copii și a bunicilor lor este stabilită pentru 15 iunie.

Accidentul s-a produs pe autostrada A1, în provincia Arezzo. Opt români, membrii aceleași familii, călătoreau la bordul unui autoturism Volkswagen Sharan cu 7 locuri. Anchetatorii relatează că atât martorii, cât și imaginile înregistrate de camerele video de pe autostradă arată cum mașina condusă de șoferul român a început deodată să de deplaseze în mod necontrolat spre dreapta și apoi a lovit partea din spate a unui TIR parcat într-o zonă de staționare. Toți pasagerii din mașină au fost aruncați în exterior, pe asfalt, iar mașina a fost complet distrusă. Părinții șoferului, un copil de 10 ani și un bebeluș de 8 luni au murit pe loc.

Un autoturism Nissan care venea din spatele mașinii Volkswagen s-a lovit de mașina familiei de români și apoi a fost aruncat în parapetul dintre cele două sensuri de mers. În cea de-a doua mașină se aflau patru persoane care veneau dinspre Pistoia și au suferit diferite răni, dar nici una dintre ele nu este în pericol de moarte.

În accident au murit părinții și doi copii ai șoferului, iar soția și ceilalți doi minori au fost transportați la spital. Singurul nevătămat este Emil, care nu a suferit răni fizice, dar la nivel psihologic este greu să ne imaginăm ce se întâmplă acum în sufletul lui. Inițial a fost arestat pentru omor rutier multiplu, dar apoi a fost declarat în arest domiciliar la locuința rudelor din Napoli unde se porniseră cu toții, cu câteva zile în urmă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Emil Ciurar a cerut instanței permisiunea de a putea merge la înmormântarea copiilor și a părinților, iar judecătoarea Giulia Soldini, de la Tribunalul din Arezzo, va trebui să dea un răspuns în acest sens. Înmormântarea a fost programată luni, 15 iunie, tocmai pentru a-i permite bărbatului să ajungă la timp, în eventualitatea unui răspuns afirmativ.

Avocatul Christian Vannucchi a declarat: „Am înaintat Curții din Arezzo cererea noastră și am menționat că unchiul lui Emil poate acționa ca un garant pentru a-l însoți de la Napoli în România, asigurându-i întoarcerea în Italia după înmormântare.”

Dacă judecătoarea Giulia Soldini nu va considera că este de ajuns, avocatul bărbatului român a propus ca Emil să fie însoțit de o escortă de poliție. „Credem că este dreptul lui de a participa la acest moment de despărțire atât de dureros”, a specificat Vannucchi.

Se așteaptă răspunsul judecătoarei, în timp ce ancheta condusă de procurorul Roberto Rossi, care va depune un raport de expertiză cu privire la dinamica accidentului, continuă. „Mi s-au închis ochii”, a recunoscut Emil Ciurar. „L-am auzit pe tatăl meu strigând ‘atenție!’, am încercat să redresez mașina, dar nu i-am mai putut salva.”

Pe același subiect: