Italia: „Tredicesima” mai mică în acest an din cauza pandemiei. Lucrătorii care vor fi afectați

Milioane de lucrători din Italia vor avea cel de-al treisprezecelea salariu (tredicesima) mai mic, informează publicația Investire Oggi. La baza acestei micșorări stă faptul că lucrătorii respectivi au beneficiat de șomaj tehnic mai multe luni.

„De la începutul pandemiei, cel puțin 6,6 milioane de lucrători au ajuns în șomaj tehnic și mulți dintre ei au lucrat astfel zero ore. Această situație a împiedicat așadar multe persoane să acumuleze contribuțiile lunare care definesc, din punct de vedere economic, acest drept. Acest lucru a făcut ca suma totală să fie ușurată de circa 100 de euro pentru fiecare lună de șomaj tehnic”, a declarat pentru sursa ciatată Paolo Zabeo, directorul sindicatului pentru artizani și mici firme CGIA Mestre (Venezia).

Prin urmare, faptul că acești lucrători au fost pentru o lună sau mai multe în șomaj tehnic în acest an, din cauza pandemiei, a afectat considerabil suma totală pe care aceștia o vor primi la sfârșit de an sub forma celui de-al treisprezecelea salariu.

Cine are dreptul la „tredicesima”?

Această indemnizație o primesc lucrătorii subordonați din Italia, indiferent de tipul contractului, fie că au un contract full-time sau part-time. De asemenea, și lucrătorii casnici (badante, menajere sau bone) au dreptul la al treisprezecelea salariu, precum și pensionarii.

Te-ar mai putea interesa:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI