Fermo – a băut clor și medicamente pentru a se sinucide după o ceartă cu iubitul. Româncă salvată în ultima clipă de un prieten

A încercat să-și pună capăt zilelor în noaptea de luni spre marți, 4 iulie 2017,  în urma certurilor cu iubitul său, înghițind mai multe pastile farmaceutice dar și clor, relatează ziarul online Il Resto del Carlino.

Potrivit sursei citate, este vorba despre o femeie română de 30 de ani, rezidentă în localitatea Porto Sant’Elpidio, care, după o ceartă violentă cu iubitul său a decis să se sinucidă. Femeia ar fi băut clor și medicamente pentru a-și duce la capăt gestul extrem dar a fost salvată în ultima clipă de un prieten.

Bărbatul a găsit conaționala noastră în condiții foarte grave, cu sânge și spume la gură și a chemat imediat ambulanța la numărul 118. Ajunși la fața locului, medicii au oferit primul ajutor femeii, apoi au transportat-o la secția Urgențe a spitalului din localitatea Fermo.

În urma tratamentului aplicat la spital, femeia română se pare că este în afara oricărui pericol, în acest moment.

Reamintim pe această cale tuturor românilor din Italia că avem la dispoziție linii telefonice și chat-uri online care pot ajuta oamenii să treacă peste aceste gânduri negre sau pot ajuta apropiații acestora să-i îndrume spre alegeri mai bune. Acestea sunt:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
 • Telefono Azzurro (pentru persoane sub 18 ani)
   – http://www.azzurro.it
   – http://www.azzurro.it/chat.html (asistenţă prin chat)
   – Telefon 19696
 • Telefono Amico
   – http://www.telefonoamico.it
   – Telefon: 199 284 284

Tot pe teritoriul Italiei mai este în curs, proiectul ”Itaca”, care oferă ajutor, susținere, informații și instrumente utile pentru depășirea depresiei. Cei interesați pot suna la numărul verde:

800.274.274 sau pot trimite un e-mail la linea.ascolto@progettoitaca.org

Deasemenea, Fundația IDEA(Istituto per la ricerca e la prevenzione della depressione e dell’ansia), a pus la dispoziție numărul verde: 800 538 438.

Discuțiile cu persoanele calificate, ședințele cu psihologii, au toate un caracter de confidențialitate secret, nicio informație privitoare la pacient, la afecțiunile sale sau la terapia folosită nu pot deveni publice fără acordul expres al acestuia.

Alte articole de interes:

Distribuie acest articol