Italia: Parohia de la Rignano Flaminio și asociația Sant’Elia Pro Vita au donat alimente familiilor în dificultate

Parohia Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul de la Rignano Flaminio, păstorită de către ieromonahul Ștefan, împreună cu voluntarii de la asociația Sant’Elia Pro Vita, prezidată de Camelia Avram, a reușit să distribuie în această perioadă peste 500 de pachete cu produse alimentare, pentru familiile aflate în dificultate.

Gestul a fost posibil și prin contribuția primită de la Banco Alimentare și de la depozitele de produse alimentare românești, se menționează pe pagina Facebook a Ambasadei României în Italia.

Foto: pagina Facebook a Ambasadei României în Italia

Nu este singura acțiune de acest gen pe care românii o întreprind în Peninsulă de când s-a declanșat pandemia de coronavirus. Comunitatea noastră din Italia sprijină în mod activ lupta împotriva răspândirii infecției cu noul coronavirus prin diferite acțiuni caritabile.

Elvira Filipescu din Ischia prepară și împarte gratis prăjituri: „Am decis să îndulcesc oamenilor aceste zile de izolare”. Peste 3 tone de alimente au fost donate de un antreprenor român și distribuite de un preot ortodox și colaboratorii săi la Montecatini Terme, în Umbria. Doi români de la Fiumicino care dețin un magazin-brutărie și dăruiesc pâine celor care nu-și permit să o cumpere, cum este și croitorul român din Ischia cu mâini pricepute și suflet de aur, care coase măști și le dăruiește gratis celor din jur sau românca din Bologna care, deși a fost nevoită să închidă temporar barul-pasticerie pe care îl deține, se trezește înainte să se lumineze de ziuă și se pune în fața cuptorului la preparat cornuri, biscuiți și alte bunătăți pe care le dăruiește medicilor și asistenților de la Spitalul Sant’Orsola. Mici gesturi de umanitate care sunt doar câteva dintre multe altele pe care românii le înfăptuiesc în aceste zile.

Mii de cadre sanitare de origine română lucrează în spitalele italiene, iar pe lângă aceștia mai sunt și voluntarii sau lucrătorii implicați în diferite servicii a căror activitate nu a fost oprită precum: șoferii care transportă și distribuie marfă, angajații de la supermarket-uri, îngrijitoarele de bătrâni la domiciliu, toți au căutat să pună umărul în felul lor pentru ca Italia să depășească cu bine această perioadă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La Parrocchia S. Ilie Tesviteanul di Rignano Flaminio, parroco Stefan, insieme ai volontari dell'associazione Sant'Elia…

Gepostet von Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia am Mittwoch, 15. April 2020

@rotalianul