Roma – colaboratoare domestică româncă prinsă în flagrant furând de la locul de muncă.

Flagrantul, organizat de agenții comisariatului „Salario – Parioli”, a avut loc zilele trecute în cartierul Parioli din Roma, unde o femeie de cetățenie română, cu inițialele R.L., în vârstă de 44 de ani, presta servicii de curățenie în casele a două familii italiene.

Femeia lucra de mai bine de un an la familiile respective, însă, în cursul anului trecut, angajatoarele sale au observat lipsa mai multor obiecte de valoare din locuințele lor, primele suspiciuni pentru dispariția acestor obiecte îndreptându-se către conaționala noastră.

Săptămâna trecută, cele două femei italience la care R.L. lucra, au decis să facă un denunț la poliție, cerând ajutorul agenților de poliție pentru a descoperi dacă românca într-adevăr fura din locuințele lor sau e doar o suspiciune nefondată.

În acel moment, polițiștii din Parioli au organizat un flagrant. Aceștia au ascuns diferite bancnote în una din casele unde R.L. lucra, nu înainte de a face o copie a acestor bancnote pentru a le putea compara ulterior cu cele originale în cazul în care acestea ar fi fost furate din locuință.

Suspiciunea angajatoarelor asupra româncei noastre, din nefericire, s-a dovedit a fi fondată, acest lucru fiind dovedit de agenții de poliție care au așteptat-o pe R.L. în ziua flagrantului, în fața locuinței unde aceasta lucra și au descoperit asupra ei aceleași bancnote semnate pe care agenții le-au ascuns în locuința respectivă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Condusă la secția de poliție, femeia română a recunoscut apoi că a furat diferite obiecte de argint, o brățară, un inel dar și mici sume de bani. O parte din obiectele furate a fost trimisă în România, în timp ce altă parte a fost vândută la o casă de amanet. R.L. a încercat să justifice aceste furturi spunând că avea nevoie de bani pentru a crește cei patru copii ai săi.

Vă reamintim că în Italia, conform articolului 624 din Codul Penal, acest tip de furt se pedepsește cu închisoare între 6 luni și 3 ani și cu amenzi între 154 de euro și 516 euro.

De asemenea, furtul prin efracție, intrând în mod abuziv într-o locuință sau clădire privată pentru a sustrage obiecte de valoare, dar și furtul de obiecte direct din mâna sau posesia fizică a proprietarului (e.g. furtul din buzunare, furtul de poșete, etc.), se pedepsește cu închisoare de la 1 an la 6 ani și cu amenzi între 309 euro și 1.032 de euro.

Alte articole care v-ar putea interesa: