Viterbo – femeie română se sinucide aruncându-se în gol de pe un pod

Imagine de la fața locului. Sursa: TusciaWeb.eu

O femeie română s-a sinucis în seara zilei de ieri, 13 august 2017, în jurul orei 22:00, aruncându-se în gol, sub privirile îngrozite ale trecătorilor, de la o înălțime de peste 50 de metri, de pe podul Clementino din localitatea Civita Castellana, provincia Viterbo.

„Și-a scos papucii, și-a făcut semnul crucii și s-a aruncat”, au relatat martorii pentru presa italiană.

Daniela Lazăroiu, în vârstă de 47 de ani și căsătorită, se pare că era rezidentă la Roma dar era venită în vizită la o prietenă care locuiește la Civita Castellana.

Alarma a fost dată de câțiva trecători care au văzut-o pe conaționala noastră aruncându-se de pe pod. Sosite la fața locului, autoritățile și echipajul de pe ambulanță nu au mai putut face nimic pentru a salva femeia. Aceasta sărise într-o râpă de la o înălțime de peste 50 de metri iar găsirea corpului neînsuflețit de către pompieri și medici a durat aproape o oră.

Din primele investigații reiese că femeia a decedat pe loc. Nu se știe până în momentul de față de ce conaționala noastră a ales să facă acest gest. Potrivit autorităților, Daniela nu a lăsat niciun bilet sau mesaj care să explice motivul sinuciderii sale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Reamintim, ca de obicei, tuturor românilor din Italia că avem la dispoziție linii telefonice și chat-uri online care pot ajuta oamenii să treacă peste aceste gânduri negre sau pot ajuta apropiații acestora să-i îndrume spre alegeri mai bune. Acestea sunt:

 • Telefono Azzurro (pentru persoane sub 18 ani)
   – http://www.azzurro.it
   – http://www.azzurro.it/chat.html (asistenţă prin chat)
   – Telefon 19696
 • Telefono Amico
   – http://www.telefonoamico.it
   – Telefon: 199 284 284

Tot pe teritoriul Italiei mai este în curs, proiectul ”Itaca”, care oferă ajutor, susținere, informații și instrumente utile pentru depășirea depresiei. Cei interesați pot suna la numărul verde:

800.274.274 sau pot trimite un e-mail la linea.ascolto@progettoitaca.org

Deasemenea, Fundația IDEA(Istituto per la ricerca e la prevenzione della depressione e dell’ansia), a pus la dispoziție numărul verde: 800 538 438.

Discuțiile cu persoanele calificate, ședințele cu psihologii, au toate un caracter de confidențialitate secret, nicio informație privitoare la pacient, la afecțiunile sale sau la terapia folosită nu pot deveni publice fără acordul expres al acestuia.

Alte articole de interes: