Bergamo – 31.750 de euro confiscați la aeroport unui cetățean român. Voia să plece din Italia cu 73.500 de euro la el fără a-i declara

În cursul unor activități de contrastare a infracțiunilor cu valută, funcționarii de la Biroul Vamal din Bergamo au sechestrat zilele trecute aproape 60.000 de euro de la doi cetățeni străini, unul de naționalitate română și celălalt de naționalitate croată.

În primul caz, relatează ziarul online L’Eco di Bergamo, un cetățean român se pregătea să părăsească teritoriul Italiei de pe aeroportul Orio al Serio din Bergamo, având la el frumoasa sumă de 73.500 de euro bani gheață, bani pe care nu i-a declarat în fața autorităților vamale. Acesta a fost oprit de autoritățile italiene care i-au confiscat 31.750 de euro, reprezentând jumătate din suma care depășea limita de 10.000 de euro admisă la ieșirea din Italia.

În al doilea caz, un cetățean de naționalitate croată care a fost oprit în de autorități în același aeroport, încerca să iasă din Italia cu suma de 65.000 de euro, fără a declara acest lucru. Acestuia i-a fost confiscată suma de 27.500 de euro, ca și în cazul cetățeanului român, reprezentând 50% din suma care depășește limita legală admisă fără a fi declarată la vamă.

Reamintim pe această cale că legea italiană, prin Decretul de Lege nr. 195/20087, prevede la Articolul 3, punctul 1, că oricine intră sau iese din Italia cu o sumă egală sau mai mare de 10.000 de euro, este obligat să declare acest lucru la Agenția Vamală (Agenzia delle Dogane).

Pentru a face acest lucru, este necesar să completați o declarație de transfer de bani în numerar, după modelul care-l puteți descărca de aici.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Alte articole care v-ar putea interesa: