Italia: îngrijitoare română descoperă PIN-ul de la cardul bătrânei asistate și-i fură banii din cont

Carabinierii din localitatea italiană Bracciano, provincia Roma, au arestat o „badantă” româncă în vârstă de 50 de ani cu acuzația de „furt în locuință” și „utilizarea fără permisiunea proprietarului a unui card bancar”.

Potrivit ziarului Il Messaggero, femeia română ar fi descoperit PIN-ul cardului bancar cu câteva săptămâni în urmă, trăgând cu urechea la o discuție între bătrâna pe care o îngrijea și fiica sa.

În urmă cu câteva zile, femeia nu a rezistat tentației și a furat cardul bancar din locuința bătrânei, apoi a extras din contul acesteia, prin intermediul unui bancomat din zonă, circa 1.000 de euro.

În urma unor semnalări făcute de membrii familiei bătrânei asistate, care au observat lipsa banilor din contul acesteia, carabinierii au dat startul unei anchete imediat. Investigațiile au scos apoi la iveală fapta îngrijitoarei românce, în special în urma vizualizării imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere de la bancomat.

Vă reamintim că în Italia, conform articolului 624 bis din Codul Penal, furtul în locuință se pedepsește cu închisoare între 3 și 6 ani și cu amendă între 927 de euro și 1.500 de euro. În același timp, „utilizarea fără permisiunea proprietarului a unui card bancar” se pedepsește, conform articolului 12 din Codul Penal, cu închisoare de la 1 la 5 ani și amendă între 310 euro și 1.550 euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Alte articole care v-ar putea interesa:

@rotalianul