Lucca – îngrijitoare română arestată după ce a moștenit 700.000 de euro de la bătrânul pentru care lucra de numai 5 luni

Ioana Muntean, cetățeană româncă în vârstă de 48 de ani, rezidentă în localitatea Lucca din Toscana, a fost angajată ca îngrijitoare pentru un bătrân din aceeași localitate în luna iulie a anului trecut.

La numai câteva luni după angajarea sa, în decembrie 2016, mai exact, bătrânul moare iar la citirea testamentului nepoții bătrânului îngrijit de românca noastră se trezesc cu o surpriză de proporții: toți banii și toate bunurile mobile și imobile ale bătrânului sunt moștenite de Ioana Muntean. O avere care se ridică la aproximativ 700.000 de euro, pe care Ioana Muntean, după numai 5 luni de când a fost angajată, o moștenește prin testament de la bătrânul pe care-l îngrijea.

Acest lucru îi nemulțumește enorm pe nepoții bătrânului, așadar românca este denunțată de către aceștia pentru infracțiunea de eludare a unui incapabil, susținând că femeia română ar fi profitat de neputința bătrânului de a mai gândi clar.

„A profitat de unchiul nostru pentru a fi trecută ca unică moștenitoare a averii sale”, a declarat unul din nepoții bătrânului.

Garda de Finanțe din Italia deschide o anchetă în acest sens dar Ioana Muntean dispare și odată cu ea dispar și toți banii pe care bătrânul îi avea în conturile bancare, o sumă care se ridică la circa 200.000 de euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe numele conaționalei noastre se eliberează un mandat de arestare european dar cu trei zile în urmă femeia reapare și se prezintă la biroul Gărzii de Finanțe însoțită de un avocat. Judecătoarea Antonia Acri decide că există riscul ca femeia să fugă din nou, așadar emite un mandat de arestare preventivă pentru femeia română, cu acuzația de eludare a unui incapabil și deturnare de fonduri. Ioana Muntean este închisă la penitenciarul pentru femei Don Bosco, din Pisa, în așteptarea procesului.

Banii cu care femeia a dispărut, în schimb, sunt de negăsit. Din 200.000 de euro extrași din conturile bătrânului, femeia este găsită cu numai 23.000 de euro asupra sa. Restul de bani sunt trimiși în România prin serviciile de transfer de bani sau transferați în conturile altor persoane.

Garda de Finanțe sechestrează atât cei 23.000 de euro găsiți asupra femeii, cât și bunurile imobile moștenite de aceasta, inclusiv casa în care bătrânul locuia și unde Ioana Muntean figurează și astăzi ca fiind rezidentă.

Interogată de către judecător în vederea validării arestului, Ioana Muntean declară că nu a făcut nimic rău și că a devenit moștenitoarea averii bătrânului în mod legal. De asemenea, bătrânul ar fi dorit să-și pedepsească nepoții pentru că l-au abandonat, motiv pentru care a decis să o înregistreze pe conaționala noastră în testament ca fiind moștenitor unic, a mai adăugat femeia.

În cadrul anchetei nu mai există alte persoane acuzate dar autoritățile italiene nu exclud posibilitatea ca femeia să mai fi avut și alți complici.

Sursa: Il Tirreno

Citește și: