Cutremure în lanț în Italia, resimțite de populație. „Plecați din zona aia, salvați-vă viața!”

Trei cutremure s-au înregistrat vineri, 10 mai, în Campi Flegrei, o vastă zonă vulcanică din regiunea Campania.

Cel mai intens seism a fost resimțit până în centrul orașului Napoli și a avut loc la ora 13:25, având magnitudinea de 3,7 și o adâncime de 3 kilometri, urmat de un altul la ora 13:26, cu magnitudinea de 3,6 și o adâncime de 4 kilometri.

„L-am simțit foarte tare și a ținut mult”, „Ceea ce ne îngrijorează mai tare e că s-au produs la numai 3-4 km adâncime”, „Salvați-vă! Plecați din zona aia, sacrificați unele lucruri, dar salvați-vă viața!”, sunt numai unele comentarii ale oamenilor la postarea celor de la INGV (Istituto Nazionale di Geofisica e Vulcanologia).

Un seism mai slab în intensitate a fost înregistrat la ora 12:31, cu o magnitudinea de 1,5. În cursul dimineții, au avut loc și alte mișcări tectonice de magnitudine inferioară sau echivalentă.

Această activitate seismică a provocat o stare de neliniște în rândul locuitorilor. În urma acestor evenimente, oamenii au ieșit pe străzi ca măsură de precauție, deși sunt obișnuiți cu activitățile seismice specifice zonei și care s-a intensificat de aproximativ un an.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un alt cutremur, cu magnitudinea de 3,5 a fost înregistrat la ora 11:52, în provincia Reggio Calabria. Epicentrul a fost situat la 7 kilometri de Delianuova.

Școlile din Pozzuoli, localitate turistică situată în interiorul zonei vulcanice, au fost închise

Poliția municipală din localitate, în colaborare cu administrația locală, efectuează verificări pe teritoriu pentru a identifica posibilele pagube, însă, până în prezent nu s-au raportat daune materiale sau victime.

Campi Flegrei, cunoscută și sub numele de „Câmpiile Flegree” sau „Câmpurile Flegree” este o zonă vulcanică din cauza prezenței unui supervulcan situat sub această regiune, cunoscut sub numele de caldeira Campi Flegrei.

O caldeira reprezintă o structură geologică mare, o formă de crater vulcanic, formată în urma prăbușirii terenului deasupra unei camere magmatice vaste, după o erupție vulcanică majoră, care a avut loc cu aproximativ 39.000 de ani în urmă.

Presiunea magmei poate provoca ridicarea și coborârea solului, un fenomen cunoscut sub numele de bradisism.

De asemenea, Campi Flegrei se află într-o zonă cu activitate tectonică semnificativă, fiind situată la intersecția mai multor falii geologice. Aceasta contribuie la dinamica și instabilitatea geologică a regiunii.