Napoli – badantă română găsită într-o baltă de sânge în locuința sa. Se presupune că a încercat să se sinucidă

O femeie română de numai 35 de ani a fost găsită într-o baltă de sânge, în propria sa locuință din via dei Fiori, localitatea Mugnano di Napoli, în această dimineață de vineri, 30 iunie 2017.

Din relatările presei locale din Napoli reiese că femeia română îngrijea o bătrână din localitate care, văzând că badanta sa nu mai sosea la muncă în această dimineață, a sunat o prietenă de-a conaționalei noastre și a rugat-o să verifice dacă este totul în regulă.

Mergând la locuința sa din via Dei Fiori, după ce a sunat de mai multe ori la ușă și nu a primit niciun răspuns, prietena femeii românce a forțat ușa de la intrare și, reușind să pătrundă în locuință, a găsit-o pe prietena sa în dormitor, zăcând într-o baltă de sânge.

O ambulanță a fost chemată imediat la fața locului și conaționala noastră a fost transportată la spital unde se află în stare foarte gravă și la această oră.

Autoritățile locale investighează acum cazul pentru a stabili dacă a fost vorba de o tentativă de sinucidere sau un act violent dar conform apropiaților, femeia ar fi trecut printr-o despărțire de curând și ar fi căzut într-o stare de depresie de atunci.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Reamintim pe această cale tuturor românilor din Italia că avem la dispoziție linii telefonice și chat-uri online care pot ajuta oamenii să treacă peste aceste gânduri negre sau pot ajuta apropiații acestora să-i îndrume spre alegeri mai bune. Acestea sunt:

 • Telefono Azzurro (pentru persoane sub 18 ani)
   – http://www.azzurro.it
   – http://www.azzurro.it/chat.html (asistenţă prin chat)
   – Telefon 19696
 • Telefono Amico
   – http://www.telefonoamico.it
   – Telefon: 199 284 284

Tot pe teritoriul Italiei mai este în curs, proiectul ”Itaca”, care oferă ajutor, susținere, informații și instrumente utile pentru depășirea depresiei. Cei interesați pot suna la numărul verde:

800.274.274 sau pot trimite un e-mail la linea.ascolto@progettoitaca.org

Deasemenea, Fundația IDEA(Istituto per la ricerca e la prevenzione della depressione e dell’ansia), a pus la dispoziție numărul verde: 800 538 438.

Discuțiile cu persoanele calificate, ședințele cu psihologii, au toate un caracter de confidențialitate secret, nicio informație privitoare la pacient, la afecțiunile sale sau la terapia folosită nu pot deveni publice fără acordul expres al acestuia.

Alte articole de interes: