Salvamarul român Alin Stoian din nou erou în Italia. A salvat viața unui adolescent italian de 15 ani

Salvamarul român Alin Stoian este deja cunoscut în Italia ca un erou după ce, în urmă cu un an, a salvat viața unui băiat de 12 ani pe o plajă din Ostia, un cartier din Roma situat la malul mării.

Alin Stoian, salvamarul român din Italia care a salvat doi tineri de la înec

Pentru acel gest eroic, primărița capitalei italiene, Virginia Raggi, a decis să-l decoreze pe conaționalul nostru cu medalia „Natale di Roma”, distincție acordată de-a lungul timpului mai multor personalități.

În cursul zilei de miercuri, 16 iunie 2021, Alin și-a făcut din nou datoria eroică și a salvat de la înec un adolescent care se simțea rău în apă.

„Marea din Ostia are un salvamar care este considerat deja «îngerul păzitor» al turiștilor din Roma: se numește Alin, are 39 de ani, este de naționalitate română”, scrie ANSA, agenție de presă din Italia.

Potrivit sursei citate, victima este un tânăr italian în vârstă de 15 ani ce se scălda în dreptul unei plaje care nici măcar nu face parte din zona de competență a celei pe care lucrează Alin, mai exact, Bahìa Beach.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Adolescentul a început să se simtă rău în timp ce se afla în apă și a leșinat, fiind astfel la un pas de înec.

Atenția mărită și profesionalismul de care dă dovadă Alin în meseria sa a făcut ca scena să nu treacă neobservată de acesta și, în numai câteva secunde, a parcurs circa o sută de metri pentru a-l scoate pe băiat din apă.

„Nu se simțea prea bine, probabil a consumat ceva băuturi, pentru că pe acea plajă publică avea loc o petrecere. I-am aplicat manevrele de resuscitare, în timp ce un coleg a chemat imediat ambulanța cu care a fost transportat apoi la spitalul din Ostia. Sănătos și în siguranță”, a declarat Alin pentru agenția italiană de presă.

În urmă cu un an de zile, mai exact pe 27 iunie 2020, un băiat de 12 ani se afla în aceeași situație periculoasă și a fost la un pas de moarte.

Conaționalul nostru, ajutat de un coleg, l-a scos mai întâi pe copil din apă, apoi i-a aplicat timp îndelungat manevre de resuscitare cardio-respiratorie pentru a-l readuce la viață.

Băiatul, pe nume Gerardo, a fost transportat apoi cu elicopterul la spital, starea sa fiind foarte gravă, dar în cele din urmă a trecut cu bine peste acea grea încercare.

La data de 15 iulie 2020, când primărița Virginia Raggi l-a decorat pe Alin cu medalia „Natale di Roma”, a fost prezent și băiatul de 12 ani salvat de românul nostru.

Alin Stoian (în mijloc) alături de Gerardo, băiețelul pe care l-a salvat de la înec anul trecut

Alin Stoian continuă să-și facă datoria eroică pe plajele din Roma, chiar și acolo unde nu este plătit să o facă, având în vedere că episodul de ieri s-a petrecut pe o plajă unde primăria din Roma a angajat salvamari doar pentru zilele de la sfârșitul săptămânii.

„Aceasta este o problemă gravă, fiindcă plaja vecină cu a noastră nu este dotată, cu excepția zilelor de sâmbătă și duminică, de serviciu de salvare. Astfel, suntem constrânși să intervenim noi, salvamarii de pe plajele vecine. Dar nu reușim să ținem mereu sub control o porțiune de coastă atât de mare. Primăria ar trebui să intervină cât mai repede”, a mai declarat Alin.

Te-ar mai putea interesa: