Italiancă amendată cu 712 euro, conducea o mașină cu numere românești

În cursul dimineții de ieri, 22 decembrie 2018, o patrulă a poliției din localitatea italiană Prato, din provincia cu același nume, a oprit un autovehicul cu numere românești care se afla în trecere pe via di Reggiana, pentru a efectua un control în conformitate cu noile modificări ale legii Codului Rutier din Italia, intrate în vigoare în data de 4 decembrie 2018 și care interzice persoanelor rezidente în Italia de peste 60 de zile să conducă mașini înmatriculate în altă țară.

Spre surprinderea polițiștilor, la volanul mașinii se afla o femeie italiancă, iar autovehiculul era înscris în România și era proprietatea unei persoane rezidente acolo, așa cum se precizează pe site-ul primăriei din Prato. Așadar, agenții de poliție i-au aplicat italiencei o amendă de 712 euro, suma minimă prevăzută de lege pentru încălcarea punctului 1-bis al articolului 93 din Codul Rutier italian, în care se precizează:

„Este interzis cetățenilor care au stabilită reședința în Italia de peste 60 de zile să
circule cu un vehicul înmatriculat în străinătate.”

În plus, femeia italiancă are acum obligația fie să înmantriculeze mașina în Italia, fie să o transporte în România, în termen de maxim 180 de zile. În caz contrar, la expirarea termenului de 180 de zile automobilul va fi confiscat de către autorități.

Alte articole pe aceeași temă:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI